We maken land

Aanbieder
TypeMuseumles over inpoldering en waterbeheer uitgevoerd bij Batavialand
Omschrijving activiteitIn deze museumles gaan de kinderen aan de slag met verschillende onderzoeksroutes die te maken hebben met de inpoldering van Flevoland. Aan het eind van de les reflecteert de museumdocent samen met de kinderen op deze museumles.
DoelDe leerling weet hoe Flevoland is gemaakt.De leerling kan vertellen wat inpolderen is.De leerling kan vertellen wat er door de inpoldering is gebeurd en waarom deze provincie bijzonder is.
PeriodeHet hele jaar beschikbaar
NiveauGroep 4-6Groep 7-8
Uitvoering doorMuseumdocent van Batavialand
Tijd2 uur
Opmerkingen  Per groep van 10 leerlingen wordt 1 begeleider gevraagd. De klas wordt opgedeeld in drie groepen. De begeleiders van school krijgen ieder een groepje onder hun hoede. Een handleiding helpt ze om een groepje te kunnen begeleiden.  
Locatie Oostvaardersdijk 01-098242 PA Lelystad
Kosten€ 9,00 per leerling.Minimaal 15 leerlingenPer 10 leerlingen 1 begeleider gratis. Bij eventueel uitbreiden van het bezoek naar beide locaties: € 1,00 per leerling extra.
Wijze van aanmeldenReserveren van een datum via:Website Batavialand https://www.batavialand.nl/schoolbezoek/basisonderwijsOf via reserveringen@batavialand.nl
Bestemd voor scholen in:Bestemd voor alle scholen in Flevoland 
Contactpersoon activiteit Naam: Caroline Koolschijn
E-mail: caroline.koolschijn@batavialand.nl
Tel. (optioneel): 0320-225900 / 0320 – 225923Website: www.batavialand.nl/schoolbezoek/basisonderwijs
21e eeuwse vaardighedenIn de opdrachten komen verschillende 21e -eeuwse vaardigheden in meer of mindere mate aan bod. Namelijk sociale en culturele vaardigheden, creatief denken, probleem oplossen, kritisch denken, samenwerken, communiceren.