VAN PLANK TOT SCHIP

Aanbieder 
TypeMuseumles over ambachten, scheepsbouw en de Batavia.
Omschrijving activiteitIn deze museumles gaan de kinderen in vier groepen ontdekken op de Bataviawerf en het schip de Batavia. Ieder kind krijgt een kwartetkaart mee. Elke kaart vertelt iets over een plek op de werf of het schip. Tijdens de route vertellen de kinderen elkaar wat er op de kwartetkaarten te zien is en komen ze opdrachten tegen die de begeleider uit zijn museumtas haalt. 
DoelDe leerlingen leren over ambachten en scheepsbouw van vroeger.De leerlingen ontdekken details van ambachten en de Batavia die ze nog niet eerder hebben gezien.De leerlingen leren van elkaar door aan elkaar te presenteren.
PeriodeHet hele jaar beschikbaar
NiveauGroep 5-8
Uitvoering doorMuseumdocent en 4 begeleiders van school
Tijd2 uur
Opmerkingen  Per groep van 8 leerlingen wordt 1 begeleider gevraagd. 
LocatieOostvaardersdijk 01-098242 PA Lelystad
KostenOp aanvraag.Minimaal 15 leerlingenPer 10 leerlingen 1 begeleider gratis. Bij eventueel uitbreiden van het bezoek naar beide locaties: € 1,00 per leerling extra.
Wijze van aanmeldenReserveren van een datum via:Website Batavialand https://www.batavialand.nl/schoolbezoek/basisonderwijsOf via reserveringen@batavialand.nl
Bestemd voor scholen in:Bestemd voor alle scholen in Flevoland 
Contactpersoon activiteit Naam: Caroline Koolschijn
E-mail: caroline.koolschijn@batavialand.nl
Tel. (optioneel): 0320-225900 / 0320 – 225923Website: www.batavialand.nl/schoolbezoek/basisonderwijs
21e eeuwse vaardighedenIn de opdrachten komen verschillende 21e -eeuwse vaardigheden in meer of mindere mate aan bod. Namelijk sociale en culturele vaardigheden, creatief denken, probleem oplossen, kritisch denken, samenwerken, communiceren.