FLEVOMEER BIBLIOTHEEK URK – PRATEN OVER BOEKEN

Groep 6, 7 en 8: Strijd om drakeneiland: Praten over boeken            

In dit project staat het boek ‘Strijd om Drakeneiland’ van Lydia Rood centraal. Het thema van het boek is democratie: hoe werkt het en hoe maak je er deel van uit? Verder wordt in dit project gepraat over boeken op de manier waarop Aidan Chambers dit promoot: filosoferen over boeken. U krijgt een set boeken met een exemplaar voor elke leerling en voor uzelf, en een uitgebreide lesbrief.

Groep 7 en 8: Cyberboy: Praten over boeken

In dit project staat het boek ‘Cyberboy’ van Tanja de Jonge centraal. Het thema van het boek is robotica: wanneer is iemand nog een mens en wanneer een machine? Er wordt in dit project gepraat over boeken op de manier waarop Aidan Chambers dit promoot: filosoferen over boeken. Daarnaast is er aandacht voor robotica en kun je met je leerlingen aan de slag met programmeren. Je krijgt een set boeken met een exemplaar voor elke leerling en voor jezelf en een uitgebreide lesbrief.

Groep 7 en 8: Borealis: Praten over boeken

In dit project staat het boek ‘Borealis’ van Marloes Morshuis centraal. Het thema van het boek is klimaatverandering: wat is er aan de hand en wat kun je eraan doen? Verder wordt in dit project gepraat over boeken op de manier waarop Aidan Chambers dit promoot: filosoferen over boeken. Je krijgt een set boeken met een exemplaar voor elke leerling en voor jezelf en een uitgebreide lesbrief.