EXPERTISEBEVORDERING


Evenementgegevens

  • Datum:

Korte omschrijving

De ICC cursus is bedoeld voor leerkrachten die aan de slag willen met cultuuronderwijs op school. Tijdens deze cursus leer je hoe je samen met je team cultuuronderwijs op de basisschool structureel kunt vormgeven, stimuleren en behouden. Je komt alles te weten over kunst-, erfgoed- en media-educatie en actuele ontwikkelingen en theorieën op deze gebieden. Je verkent de culturele omgeving van de school, maakt kennis met leerlijnen en schrijft aan de hand van de ambities van je school, onder begeleiding van de trainers, een beleidsplan cultuuronderwijs. Ook krijg je tijdens de cursus tips over het creëren van draagvlak en het enthousiasmeren van je team. Samenwerking is namelijk essentieel voor goede cultuuronderwijs. Daarnaast verken je welke taken en welke rol bij jou en je school passen.

Veel schoolbesturen hebben deze cursus is hun scholingsplan opgenomen, want als je de cursus hebt afgerond, ontvang je het landelijk erkende ICC-certificaat en ben je officieel interne cultuurcoördinator (ICC-er).  Met dit certificaat en je beleidsplan in de hand kun je meteen aan de slag als ICC-er en starten met het verwerkelijken van de ambities van de school.

  • Locatie: op diverse plekken in Flevoland. Bij voldoende inschrijvingen kan de cursus op Urk plaatsvinden.
  • Lesvorm: cursus
  • Lesduur: 7 bijeenkomsten van 3,5 uur. Totale studiebelasting 50 uur.
  • Aantal deelnemers: de cursus gaat van start bij min. 8 deelnemers. Er geldt een max. van 15 deelnemers.
  • Prijs: kosteloos
  • Deelnamevoorwaarden: inschrijvingen worden behandeld op basis van volgorde van binnenkomst. Voor deze cursus is aanwezigheid verplicht: je mag max. 1 les afwezig zijn. Je maakt een vervangende huiswerkopdracht voor de gemiste les.

 

Contactgegevens

FleCk, Expertisecentrum Cultuureducatie Flevoland
Agorabaan 3
8244 JS  Lelystad
Postbus 354
8200 AJ  Lelystad
T: 0320 22 15 24